'Baba en Mai' monument onthuld in Kolkata, India
07 Oct 2015, 15:33
foto
Het 'Baba en Mai' monument in Kolkata, India. (Foto's: speciale correspondent Starnieuws)


In Kolkata, India, vond vanmiddag de inauguratie van het 'Baba en Mai' monument plaats. Dit gebeurde door de minister van 'Overseas Indian Affairs and External Affairs', Sushma Swaraj. De ceremoniële plechtigheid vond plaats onder leiding van de gouverneur van West Bengalen, Shri Keshari Nath Tripathi. Als eregast was aanwezig de ambassadeur van Suriname Aashna Kanhai.


In haar toespraak bracht ambassadeur Kanhai in het kort de geschiedenis van de emigratie naar Suriname naar voren. Zij prees de moed en daadkracht van de mensen die op zoek naar een beter leven de sprong in het ongewisse aandurfden. Hun nazaten hebben er geen spijt van gehad en vormen vandaag de dag tezamen met afstammelingen uit Afrika, Indonesië,China, Nederland en anderen een kleurrijke natie,waar zij trots op zijn, zei de diplomaat.

“In Paramaribo staat er op de plek van aankomst van de emigranten reeds een 'Baba en Mai' monument. Met het monument in Kolkata op de plek van waar de emigranten vertrokken, is vandaag de historische verbondenheid tussen Suriname en India ook beeldend zichtbaar gemaakt”, zei Aashna Kanhai. Dit meldt een speciale correspondent van Starnieuws die ter plekke was.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April