Airco's gerechtsgebouw uitgevallen; tot 13.00 uur zittingen
07 Oct 2015, 04:44
foto
Een van de rechtszalen aan de Grote Combéweg. Het koelingssysteem is voor een groot deel uitgevallen. (Foto: Ranu Abhelakh)


In de rechtszalen van het Hof van Justitie (HvJ) aan de Grote Combéweg worden vanaf maandag tot 13.00 uur zittingen gehouden. Dit besluit heeft waarnemend president Iwan Rasoelbaks genomen. Een groot deel van de airco's is uitgevallen. Het systeem moet worden vervangen.

Advocaat Harish Monorath, tevens deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, zegt aan Starnieuws dat doorgaans tot 15.00 uur zittingen op het HvJ worden gehouden. Het gaat om alle civiele zaken en zittingen van de raadkamer. In het kantongebouw aan de Fred Derbystraat worden de strafzaken behandeld. Dat gebouw laat ook behoorlijk te wensen over, zegt Monorath.

De hitte is ondraaglijk en het onderhoud laat te lang op zich wachten. Het probleem met de koeling van het gebouw is al een tijdje doorgegeven aan het ministerie van Justitie en Politie. Er is al een raadsvoorstel ingediend bij de Raad van Ministers. Geprobeerd is om met ventilatoren de zaak op te vangen, maar dit is geen oplossing in deze hitte. Uiteindelijk is besloten om tot 13.00 uur door te gaan met de zittingen. Dit betekent dat er ook minder zaken afgehandeld kunnen worden per dag. Ook de lift van het gerechtsgebouw doet het al enige tijd niet.
Advertenties