Verdachte in zedenzaak gehoord
06 Oct 2015, 03:13
foto


Remy S. wordt ervan verdacht seks gehad te hebben met een minderjarig meisje van dertien jaar. De verdachte bekent de seksuele handelingen te hebben verricht. Hij verklaarde tegenover rechter Ingrid Lachitjaran op de rechtszitting van maandag, dat zij al een man had. Hij ging ervan uit dat hij seks met haar mocht bedrijven.

De verdachte beweerde dat hij niet gevraagd had naar haar leeftijd. Hij wist wel dat zij al seksueel actief was. Volgens de verdachte wisten de ouders van het meisje wel dat zij een relatie had. Toen de man merkte dat het meisje een relatie met de verdachte had, stopte hij ermee om geld te geven. De politie kon de man niet in de kraag vatten, omdat hij uitgeweken is naar Frans-Guyana. Toen deden de ouders aangifte bij de politie, verklaarde Remy S. Het meisje is nu in verwachting.

Lachitjaran merkte op dat ook al had het meisje seks met een andere man, zij toch nog minderjarig blijft. De moeder van het meisje heeft bij de politie verklaard dat zij niks van de relaties af weet. De verdachte nam het meisje van Marowijne mee naar zijn huis in Nickerie. De verdachte merkte op dat het meisje hem verteld had dat zij vanaf haar tiende misbruikt werd. Op 19 oktober zal officier van justitie, Nirmala Maikoe, haar requisitoir houden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties