Agent die vriendin wurgde, kreeg psychische begeleiding
03 Sep 2015, 16:10
foto


De agent die zijn vriendin enkele dagen geleden heeft gedood en gisteren een zelfmoordpoging deed, was onder begeleiding van de afdeling Personeelszorg van het Korps Politie Suriname, die hem had verwezen naar een psycholoog. Op 2 september, de dag waarop hij de zelfmoordpoging deed, had hij een afspraak met deze specialist.

De agent, Ronny G., was vanaf 3 juni 2015 onder begeleiding. Hij had aangegeven veel problemen te hebben en was onder behandeling gesteld van een psycholoog. In de maand juli was de korpsleiding genoodzaakt Ronny G. te ontwapenen vanwege zijn onevenwichtige gedrag en onwettige afwezigheid. Hij werd daarna buiten functie gesteld, omdat hij niet meer op het werk verscheen.

Uit een gesprek met de psycholoog is komen vast te staan dat Ronny G. op 28 augustus voor het laatst is geweest voor begeleiding. De volgende afspraak was voor woensdag 2 september, de dag waarop hij zijn zelfmoordpoging deed. Toen hij zich niet aan de afspraak hield, probeerde de psycholoog tevergeefs telefonisch contact met hem te maken. De politie onderzoekt deze zaak verder, meldt de Public Relations afdeling.
Advertenties