Standpunten coalitie en oppositie komen overeen
03 Sep 2015, 06:12
foto
De Assembleeleden Ingrid Karta-Bink en Mahinder Jogi woensdagavond na de commissievergadering. (Foto: René Gompers)


De Assembleeleden Mahinder Jogi (VHP) en Ingrid Karta-Bink (Pertjajah Luhur) vinden dat de meningen tussen oppositie en coalitie niet ver uit elkaar liggen. Beide willen met de regering in debat gaan in een openbare vergadering. De oppositionele partijen hebben een interpellatievoorstel ingediend, terwijl de NDP-fractie ook een spoed openbare vergadering wil.

Aanvankelijk was besloten dat vier vaste commissies van De Nationale Assemblee met leden van de regering zouden vergaderen woensdagavond. De regering kon niet aanwezig zijn wegens dringende verplichtingen. Eerst was de vergadering voor donderdagmiddag gepland, maar werd vervroegd naar woensdagavond. Jogi meent dat de regering de coalitie heeft ondermijnd door niet aanwezig te zijn.

Jogi vindt dat het geen zin heeft als vier commissies vergaderen. Het gaat om een situatie waarmee alle commissies te maken zullen hebben. "Het hele land heeft te maken met de verhogingen. Daarom is het nodig dat de regering in debat gaat met de volksvertegenwoordiging en helderheid brengt in de situatie," stelt Jogi. Karta-Bink wil van de regering weten of er een sociaal vangnet is. Hoe worden mensen die de verhogingen niet kunnen betalen, opgevangen. "Wij zijn de volksvertegenwoordiging, de regering moet ons uitleggen waarom deze rigoureuze maatregelen genomen zijn," vindt Karta-Bink.
Advertenties