Vp, ministers en vaste DNA-commissies in spoedzitting
02 Sep 2015, 13:01
foto
Patrick Kensenhuis (NDP)


De gezamenlijke vaste commissies in De Nationale Assemblee van de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen, Financiën, Sociale Zaken en Handel en Industrie komen in de vooravond in spoedvergadering bijeen. De ministers van de desbetreffende ministeries en vicepresident Ashwin Adhin zullen ook aanwezig zijn op deze besloten vergadering.

Assembleelid Patrick Kensenhuis (NDP) lid van de NDP-fractie zegt aan Starnieuws dat tijdens de spoedbijeenkomst de recente tariefsverhogingen van de nutsvoorzieningen en de brandstofprijs zullen worden besproken. Volgens de parlementariër zal er voor en na de commissievergadering later in de middag informatie worden gegeven.

De oppositie is geenszins van plan genoegen te nemen met deze commissievergadering. Voor haar is deze gesloten bijeenkomst geen alternatief. Zij is bezig met een brief naar president Desi Bouterse waarin wordt gevraagd om het reces van het parlement te onderbreken. Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) wil dat het parlement als vertegenwoordiger van het volk omstandig wordt geïnformeerd over de besluiten die overnight in de vroege ochtend van maandag zijn genomen in de Raad van Ministers.

Intussen heeft ook Assembleelid Marinus Bee (AC/ABOP) gezegd dat de regering het volk heeft misleid. Hij vindt dat de regering de maatregelen moet aanhouden totdat in het parlement een discussie is gehouden over deze ingrijpende besluiten. “De oppositie moet het volk niet in de steek laten, maar krachtig haar stem laten horen.” Bee heeft geconstateerd dat er grote ontevredenheid is bij het volk met de rigoureuze maatregelen die de regering heeft genomen. Hij denkt niet dat het volk dit zal accepteren. “De regering moet met spoed in discussie gaan met de volksvertegenwoordiging.”
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April