Bee: Regering moet maatregelen aanhouden
02 Sep 2015, 11:02
foto
Assembleelid Marinus Bee


"De regering moet de maatregelen aanhouden totdat in het parlement een discussie is gehouden over zulke ingrijpende besluiten. De oppositie moet het volk niet in de steek laten, maar krachtig haar stem laten horen." Dit zegt Assembleelid Marinus Bee (AC/ABOP) aan Starnieuws.

Bee vindt dat de regering het volk heeft misleid. Tijdens de verkiezingscampagne is gezegd dat het goed gaat met de economie. Nu wordt iets anders beweerd. Het Assembleelid vraagt zich af waarom president Desi Bouterse zoveel groepen gehoord heeft, als hij toen al wist dat de voorstellen niet meegenomen zouden worden. "Waarom heeft hij zoveel tijd en energie gestopt hierin?"

Met de maatregelen die de regering heeft genomen, blijkt dat het ingestelde Financieel Economisch Platform (FEP) van generlei waarde te zijn geweest. Bee heeft geconstateerd dat er grote ontevredenheid is bij het volk met de rigoureuze maatregelen die genomen zijn. "Ik zie dat mensen een film hebben gepost op Facebook om te tonen hoe toen de huidige president krachtig had geprotesteerd tegen verhoging van brandstof door de regering-Venetiaan," merkt Bee op.

De ABOP vindt dat er tal van mogelijkheden zijn voor de regering om aan extra middelen te komen en toch niet de sociaal-zwakkeren in de samenleving te raken. "We gaan heel veel kapot maken. De mensen hebben het al bijzonder moeilijk om dit nog door hun maag te laten drukken. Het argument dat er pas verkiezing is gehouden en dat het volk mandaat aan deze regering heeft gegeven, gaat niet op omdat het volk misleid is," meent Bee. Hij denkt niet dat het volk dit zal accepteren. De regering moet met spoed in discussie gaan met de volksvertegenwoordiging.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April