Vorswijk rekent op goede start onderwijs binnenland
02 Sep 2015, 02:54
foto
De onafgebouwde praktijklokalen van VOJ Atjoni


“Met deze nieuwe minister heb ik het volste vertrouwen dat het nieuwe schooljaar 2015-2016 voor het binnenland ook op de eerste maandag in oktober zal beginnen”. Dit zegt Assembleelid Dinotha Vorswijk (AC\ABOP). Volgens haar is het sinds jaar en dag meer een regel dan een uitzondering dat het schooljaar in het binnenland veel later begint.

”Ik weet dat minister Peneux uit het onderwijsveld komt en zijn hart op de juiste plek heeft, wat betreft het onderwijs. Ik vraag daarom aan de minister om alles in het werk te stellen opdat het onderwijs in het binnenland een vlotte start kent. Gelijke onderwijskansen voor eenieder, moet niet alleen met de mond beleden worden. We staan precies een maand voor de start van het nieuwe onderwijsjaar. Er is genoeg tijd om zaken reeds in een vroeg stadium voor te bereiden,” meent de parlementariër.

Vorswijk is de afgelopen dagen vaker geconfronteerd met scholieren van het binnenland die geen verblijf hebben in de stad. De internaten zitten vol of hebben de ouders weinig middelen om huishuur of internaat te betalen. De situatie is uitzichtloos. Ik hoop dat het ministerie hier ingrijpt.

Vrees voor drop-outs
“Los hiervan vrees ik dat het drop-out bestand zal toenemen in het Boven Suriname gebied. Veel zal te wijten zijn aan de overheid die onvoldoende voorzieningen heeft getroffen voor deze leerlingen”. Vorswijk zegt dat er tientallen leerlingen zijn van het Boven-Suriname gebied die voor vervolgonderwijs zijn aangewezen op VOJ Atjoni. Op deze school zijn er geen praktijklokalen waardoor leerlingen van de LBO geen onderwijs kunnen genieten. “Het ministerie had toen al het probleem ingezien en is langer dan twee schooljaren bezig met de bouw van de lokalen. Nu blijkt dat de werkzaamheden stil zitten. Ik roep de minister van Onderwijs op om samen met zijn collega van Openbare Werken te kijken naar deze situatie," zegt Vorswijk. Het gaat om vier lokalen die bijgebouwd zouden worden.

Ala-D Media
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April