Minister Dodson start onderzoek tegen od Elektrificatie
31 Aug 2015, 10:41
foto


Sedney Harris, onderdirecteur (od) van de Dienst Elektrificatie Voorziening (DEV), is zojuist door minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen per direct ontlast uit zijn functie. Er wordt een onderzoek gedaan naar zaken die niet correct zouden zijn verlopen bij deze dienst.

Minister Dodson bevestigt tegenover Starnieuws dat er een onderzoek gaande is naar handelingen die niet transparant zijn. De bewindsman heeft Harris ook persoonlijk op de hoogte gesteld dat hij ontlast is van zijn werkzaamheden. Dodson merkt op dat zonder aanzien des persoons opgetreden wordt wanneer er zaken worden ontdekt die het daglicht schuwen. "Er komt een grondig onderzoek. Ik werk niet met gewijzigde beleidsinzichten", stelt de bewindvoerder op Natuurlijke Hulpbronnen.

Harris is op 6 december 2011 door de toenmalige minister Jim Hok aangesteld als diensthoofd van DEV. Deze dienst is verantwoordelijk voor de energievoorziening in de rurale gebieden. Binnen deze dienst zijn ruim 250 mensen belast met het leveringsproces van energie. De dorpen worden voorzien van stroomgeneratoren die op hun beurt weer worden gevoed met diesel.
Advertenties