Seedorf is bedankt als onderdirecteur Justitie
28 Aug 2015, 00:41
foto


Henry Seedorf is ontheven als waarnemend onderdirecteur van Justitie belast met de algehele leiding van de hoofdafdeling algemeen beheer. Minister Jennifer van Dijk-Silos heeft dit besluit donderdag genomen. De bewindsvrouw bevestigt tegenover Starnieuws dat zij genoodzaakt was Seedorf te ontheffen uit zijn functie.

De ontheffing van Seedorf is niet als een verrassing gekomen bij het ministerie. De minister had hem al eerder gevraagd om zich te verweren in zaken die zich voorgedaan hadden op het departement. Een van de klachten is dat Seedorf overhoop lag met diverse staffunctionarissen. Er schortte ook aan de communicatie.

Minister Van Dijk-Silos wil niet veel kwijt over deze beslissing. "Ik hoorde bij mijn aantreden al enkele zaken, maar ik wil altijd mijn eigen oordeel vellen. Uit zaken die zijn voorgevallen, heb ik kunnen concluderen dat het om structurele zaken gaat," zegt de bewindsvrouw.

Zij heeft deze week ook de onderdirecteur Vreemdelingenzaken, Ingrid Kindooi, per direct uit haar functie ontlast. Tegen haar is er een politioneel onderzoek gaande. Uit onderzoek blijkt dat mensen geld onder de tafel moesten geven om hun documenten in orde te krijgen. In het belang van het onderzoek en op basis van de feiten die naar boven zijn gekomen, heeft Van Dijk-Silos besloten om Kindooi te ontlasten van haar taken.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April