Moordenaar journalisten Virginia doodt zichzelf
26 Aug 2015, 18:43
foto
Vester Flanagan die de twee journalisten heeft doodgeschoten. (Beeld: BBC)


Vester Lee Flanagan (41) die vanmorgen twee journalisten tijdens een live-uitzending in de Amerikaanse staat Virginia heeft doodgeschoten, heeft de hand aan zichzelf geslagen. Flanagan, een ex-werknemer van WDBJ7 tv , professioneel bekend als Bryce Williams, was in een auto die was omringd door politie na een achtervolging.

Hij had eerder WDBJ7 tv -reporter Alison Parker en cameraman Adam Ward tijdens een interview in de stad Moneta gedood. Zeven uur later heeft hij zichzelf gedood na een achtervolging.

De schutter heeft na de beschieting een video van zichzelf gepubliceerd waar hij het vuur opende op korte afstand. In het kielzog van deze laatste schietpartij heeft het Witte Huis er bij het Congres op aangedrongen de ‘wapencontrolewetten’ snel te behandelen.

De politie van Virginia zegt dat het voertuig van de verdachte na de schietpartij werd gespot op de Interstate 66. Het voertuig crashte tijdens de achtervolging. Toen de agenten naderbij kwamen troffen ze de man met een schotwond aan. Flanagan is later in het ziekenhuis overleden, meldt een woordvoerder van de politie.

Wraak
Van zijn social media account heeft de politie kunnen achterhalen dat de aanval vooraf was gepland. Flanagan koesterde een wrok tegen de 27-jarige Ward en de 24-jarige Parker. ABC News heeft inmiddels bekendgemaakt dat hij vanmorgen een 23 pagina’s tellende fax heeft ontvangen van Flanagan. In de fax beschrijft hij zijn boosheid en zegt dat zijn woede zich gestaag heeft opgebouwd.

De aanval zou bedoeld zijn als wraak op de schietpartij in Charleston vorig jaar. Bij die vermoedelijke haatmisdaad heeft een blanke man negen parochianen in een Afro Amerikaanse kerk doodgeschoten. In de fax klaagt Flanagan over rassendiscriminatie, intimidatie en pesten op het werk. Hij uit ook zijn bewondering voor de daders die een bloedbad hebben aangericht op een Amerikaanse school en universiteit.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April