Misiekaba wil duidelijkheid over beleid straatventers
26 Aug 2015, 00:52
foto
André Misiekaba, fractieleider van de NDP, tijdens de rondvraag dinsdag. (Foto: Raoul Lith)


André Misiekaba, fractieleider van de NDP, heeft tijdens de rondvraag dinsdag de regering gevraagd wat het beleid is over de aanpak van straatventers. Wanneer ze gaan om hun vergunning te verlengen, krijgen ze van de baliemedewerkers te horen dat er geen straatventers geduld worden. Ze worden ook van de straat gehaald.

De NDP-topper vindt dat duidelijkheid nodig is. Mensen die jaren op bepaalde plekken hun goederen verkopen, worden van straat gehaald. Het districtscommissariaat is met de politie bezig om ordening te brengen. Misiekaba merkt op dat wanneer de vergunning verlopen is, de venters te horen krijgen dat deze niet wordt verlengd. Hij merkt op dat het beleid duidelijk moet zijn en de voorlichting belangrijk is.

Misiekaba voert aan dat er een overgangsregeling moet komen. De mensen kunnen niet van de ene op de andere dag horen dat ze niet meer mogen verkopen. Vaak is het de enige bron van inkomsten voor de venters. Zij hebben hun beklag gedaan bij diverse Assembleeleden. Misiekaba benadrukt dat zaken gestructureerd moeten worden aangepakt.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons merkt op dat eerder gezegd is door de regering dat straatventers geen vergunning nodig hebben. Zij wilde weten wanneer er hierin wijziging is gekomen. Vicepresident Ashwin Adhin deelt mee dat de regering de zaak zal onderzoeken. Hij vroeg ruimte hiervoor. Simons kondigt aan dat de vragen nu schriftelijk gesteld zullen worden aan de regering, zodat er een formeel antwoord komt.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April