Kunstwerken van Nehomia Lemmer, een klasse apart
05 Aug 2015, 04:32
foto
Peinzende engel, een van de werken van Nehomia Lemmer.


Tientallen kunstwerken zijn uitgestald in het Craftgebouw, Surinaams Handicraft Design Institute (SHDI), in de Palmentuin. Het gaat om werken van Nehomia Lemmer die zich al heel jong aangetrokken voelde tot kunst. Nu verwezenlijkt zij haar droom met de expositie Schilderijen en Keramiek van Nehomia Lemmer . De expositie die tot 14 augustus duurt, is geopend door kunstenaar Marcel Pinas en Lalitha Adhin, van het directoraat Cultuur.

De werken van de hand van deze kunstenaar zijn een klasse apart, vinden bezoekers van de expo. Toen ze nog een klein meisje was, bewonderde zij het werk van haar moeder die zich bezighield met schilderen en keramiek. Toen bleek dat ze aanleg had, werd ze door haar ouders gestimuleerd om haar talent te ontwikkelen. Lemmer heeft met succes de opleiding aan de Nola Hatterman Art Academy binnen vier jaar afgerond. Nu doceert ze en interesseert ze vooral jongeren voor kunst.

“Als meisje werd ik ook geboeid door Indiaanse verhalen,” vertelt Lemmer. In veel van haar werken is haar inspiratie terug te vinden. Bij de werken van keramiek probeert ze als het even kan geen glazuur te gebruiken. Zij wil de zuiverheid behouden in de kunstwerken. Vooral haar gemoedssfeer en fantasie zijn terug te vinden in de schilderijen en werken van keramiek. Ook Bijbelse teksten inspireren haar.

De expositie is voor eenieder toegankelijk van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. De expo wordt gehouden door de afdeling Culturele en Creatieve Vorming en de Nola Hatterman Art Academy van het directoraat Cultuur.

Ala-D Media
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April