Zesdelige documentaireserie over plantage historie
05 Aug 2015, 08:17
foto


Stichting Surtefilm Suriname van filmmaker John Slagveer heeft een 6-delige documentaireserie gemaakt over de 'Plantage Historie'. De Nederlandse ambassade die een financiële bijdrage geleverd heeft, organiseert een feestelijke première van de documentaire donderdagmorgen in het Amfitheater Paramaribo Zoo.

In deze documentaire wordt de geschiedenis verteld van de oude plantages van 1667 tot en met de 20e eeuw. Een eerdere samenwerking tussen de Nederlandse ambassade en Surtefilm zorgde voor de productie van een 5-delige documentaire over het Nederlands verleden in Suriname – Een culturele erfenis met Toekomst. Vanuit het onderwijs werd er zeer positief gereageerd op deze serie.

De totstandkoming van deze nieuwe serie is nauw afgestemd met het onderwijsveld, meldt de Nederlandse ambassade. Om het Surinaamse onderwijs en de samenleving met deze nieuwe serie kennis te laten maken, worden donderdag 400 schoolkinderen uit Saramacca, Commewijne, Para en Paramaribo uitgenodigd. Op de première zal een compilatie van de serie van een uur worden vertoond. Zo krijgen de schoolkinderen een voorproefje te zien en maken zij kennis met de bijzondere plantagegeschiedenis van Suriname.
De première zal geopend worden door de Nederlandse ambassadeur, Ernst Noorman.
Advertenties