Belangengroepen blij met ordening Centrale Markt
04 Aug 2015, 04:07
foto
Belangenorganisaties in gesprek met dc Jerry Miranda en marktmeester Edwin Geffery. (Foto: BIC Paramaribo noordoost)


Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Paramaribo-noordoost is ingenomen met de bijdrage die verschillende belanghebbenden van de Centrale Markt willen leveren om zelfvoorzienend te worden. Iedereen is het erover eens dat de markt gezond gemaakt kan worden, zegt Miranda aan Starnieuws.

De markt is nu verlieslatend. De overheid moet met teveel geld inkomen, terwijl er intensieve economische activiteiten gaande zijn op de markt. Met wat inspanning van alle betrokkenen moet het mogelijk zijn om van de markt een goed draaiend bedrijf te maken, meent Miranda. Hij had samen met marktmeester Edwin Geffery een goed gesprek met verschillende belangengroepen.

"De mensen zijn met diverse voorstellen gekomen, hoe de markt rendabel kan worden gemaakt. Binnen een week zal er een rapport worden uitgebracht dat een totale ordening moet brengen. Nu heerst er een chaotische situatie en velen snakken naar verandering," legt Miranda uit. De mensen zijn blij met de nieuwe wind die er nu waait. Zij zijn bereid een bijdrage te leveren als er verandering ten goede wordt gebracht. "Ik ben heel enthousiast over de houding van de belangenorganisatie. Het zal zeker lukken om de hervorming door te voeren", zegt de dc.
Advertenties