Gajadien: VHP werkt niet mee aan ondoordachte besluiten
30 Jul 2015, 02:58
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) constateert dat de regering enorm veel haast heeft om inkomstenverhogende maatregelen te nemen. Daarom moet het Financieel Economisch Platform (FEP) vrijdag reeds komen met de eerste adviezen. Gajadien zegt aan Starnieuws dat binnen de VHP diepgaande gesprekken zijn gevoerd. De partij zal niet meewerken aan maatregelen als deze ondoordacht zijn, waardoor grote delen van het land getroffen zullen worden, terwijl aan de uitgavenzijde het verspillende beleid doorgaat.

Hoog op de lijst van de regering staat, het verhogen van de elektriciteitstarieven. Aan de andere kant is jarenlang gewezen op malversaties bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Het Openbaar Ministerie heeft de regering gevraagd om een CLAD-onderzoek in te stellen. Door de waarnemend procureur-generaal is aangedrongen op afronding van het onderzoek, maar dit is nog steeds niet gebeurd. Zonder maatregelen en doorlichting van het EBS, kunnen de tarieven volgens Gajadien niet verhoogd worden. Hetzelfde geldt voor de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM).

Een andere maatregel die de regering wil treffen, is het verhogen van brandstofprijzen. Bij al deze maatregelen zal de samenleving zwaar moeten inleveren, terwijl de bezuinigingen bij de overheid niet zichtbaar zijn. De regering moet nog steeds achterstallige betalingen doen aan leveranciers en aannemers die diensten hebben geleverd. "De Staat kan ook geen vrijbrief krijgen om enorme leningen verder te nemen, terwijl de regering geen goed en transparant beleid kan presenteren," stelt Gajadien.

De VHP zal blijven waken met haar bijdrage in het FEP dat de samenleving beschermd wordt en ook de productie in dit land gestimuleerd wordt, zegt Gajadien. “Als men niet wenst te luisteren zal de VHP dan ook niet verder deelnemen in het FEP. De VHP heeft niet alleen een belangrijke achterban, maar veel groeperingen kijken uit en verwachten een goede bijdrage van de partij in de ontwikkeling van het land," benadrukt de VHP-topper.

Gajadien vindt daarom dat als er maatregelen genomen worden, deze in het parlement plaatsvinden. Er moet een integraal beleid gepresenteerd worden. De maatregelen moeten in een kader passen, anders wordt het dweilen met de kraan open. De besluiten die genomen worden, kunnen niet als prioriteit hebben meer inkomsten voor de Staat, zonder behoud van de koopkracht, economische groei en perspectieven voor het volk.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April