Akmos en AAV: Platform is afleidingsmanoeuvre
27 Jul 2015, 01:58
Behalve de Algemene Aannemers Vereniging (AAV) neemt ook de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos) niet deel in het Financieel Economisch Platform (FEP). President Desi Bouterse zal maandagavond overgaan tot installatie van dit Platform dat de nieuw aan te treden regering zal adviseren over de te nemen maatregelen.

AAV-voorzitter Anthony Wong noemt het FEP een rookgordijn. Sham Binda, voorzitter van Akmos, stelt dat de president draagvlak zoekt voor de impopulaire maatregelen. Het gaat om een afleidingsmanoeuvre om minder prettige besluiten door te kunnen voeren. Dit zeiden Wong en Binda zondag in het programma Welingelichte Kringen op Radio ABC . Beiden vinden in afzonderlijke interviews dat de regering debet is aan de ontwrichte financieel-economische situatie in het land. Vijf jaar lang is er op grote voet geleefd, terwijl de corruptie niet is aangepakt. Binda meent dat organisaties gewoon worden misbruikt en daartoe leent de Akmos zich niet.

De AAV en Akmos onderschrijven dat er orde op zaken gesteld moet worden. Zij vinden dat de aan te treden regering met een plan moet komen over te treffen maatregelen. Hierop zou er commentaar gegeven kunnen worden. Wong vindt dat de Sociaal Economische Raad (SER) de plek is om diepgaande besprekingen te voeren over de maatregelen die nodig zijn om de economie weer op spoor te krijgen. De AAV-leden moeten ongeveer SRD 200 miljoen ontvangen aan diensten die geleverd zijn voor de overheid. Ondanks toezeggingen zijn de aannemers nog niet betaald, terwijl volgens Wong een kleine groep die gelieerd is aan de regering, wel geld heeft ontvangen.
Advertenties