KOB-voorzitter licht EI in over rukwinden Suriname
26 Jul 2015, 22:13
foto
KOB-voorzitter Marcellino Nerkust en penningmeester Lisone Pansa wonen conferentie bij in Canada.


De Katholieke Onderwijzersbond (KOB) participeert in de zevende Wereldconferentie van Education International (EI) in Ottawa, Canada. Voorzitter Marcellino Nerkust en penningmeester Lisone Pansa wonen deze bijeenkomst bij. Nerkust heeft tijdens zijn spreekbeurt de conferentie ingelicht over de rukwinden die Suriname hebben getroffen. Hiermee worden leerkrachten ook geconfronteerd, aangezien ook schoolgebouwen enorme schade hebben ondervonden.

Het thema voor deze bijeenkomst is ‘Unite for Quality Education, Better Education for a Better world.’ Vanuit Canada zegt Nerkust aan Starnieuws dat er tijdens verschillende workshops onder meer is gesproken over kwalitatief leiderschap, versterking van de stem en invloed van de jonge leden, veiligheid en de beveiliging van onderwijsinstellingen.

Nerkust vroeg om advies hoe om te gaan met deze situatie aangezien ‘het ernaar uitziet dat dit een nieuw fenomeen wordt in Suriname, waarmee leerkrachten te maken zullen krijgen.’ Deze fenomenen zijn al bekend bij collega’s op de Caribische eilanden. "Het is nu een uitdaging voor onze vakorganisatie om na te gaan, hoe aan de leerkrachten op de eventueel getroffen scholen hulp kan worden geboden," zegt Nerkust.
Naast het uitspreken van zijn bezorgdheid over de situatie in Suriname heeft hij EI gecomplimenteerd voor het feit dat de organisatie een aantal collega leerkrachten uit diverse uithoeken van de wereld bijeen heeft gebracht om ervaringen uit te wisselen en zorgpunten voor te leggen.

Tijdens de conferentie is ook een nieuw EI-bestuur gekozen dat wordt geleid door Suasan Hopgood uit Australië.
Ongeveer 1400 personen hebben deelgenomen aan het congres. Education International is een wereldwijde vakbondsfederatie, die meer dan 30 miljoen leerkrachten vertegenwoordigt van 401 verschillende bonden en verenigingen, uit 171 verschillende landen.
De conferentie begon op 22 juli en is vandaag afgesloten. Nerkust en Pansa keren maandag terug.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April