Somohardjo woedend over brief CHS
26 Jul 2015, 00:01
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo


De leiding van Pertjajah Luhur (PL) is niet te spreken over het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Partijleider Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws een brief te hebben ontvangen van het CHS waarin wordt gezegd dat op basis van toetsing van de wet, Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan niet kunnen worden teruggeroepen.

Somohardjo kan zich niet voorstellen dat het CHS dit besluit heeft genomen. De wet is volgens hem duidelijk. De partij heeft Sapoen en Chitan teruggeroepen, omdat zij een eigen weg zijn opgegaan. Zij hebben onderhandeld met de NDP over de te vormen coalitie. De PL zit in de oppositie, maar het tweetal is een eigen weg opgegaan. Dit is publiekelijk bekendgemaakt. Sapoen heeft na de onderhandelingen mededelingen via de pers gedaan over de inhoud.

"Wij zullen deze zaak echt niet zo laten. Er is sprake van willekeur. Het besluit van het CHS wordt niet onderbouwd," merkt Somohardjo op. Hij haalt aan dat er nog voldoende wegen zijn om deze zaak aan te pakken. Hij zal ook de VHP en NPS raadplegen. Deze partijen hebben het CHS ook een brief geschreven waarin een ultimatum is gesteld. "Dit besluit van het CHS zullen wij absoluut niet accepteren," benadrukt Somohardjo.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April