Leerlingen Bernadetteschool krijgen vanaf maandag les
26 Jul 2015, 06:32
foto
Directeur van de Bernadetteschool, Erwin Martodikromo, is blij met alle hulp die er gegeven wordt. (Foto: Leroy Troon)


De leerlingen van de Sint Bernadetteschool hebben sinds dinsdag geen les kunnen volgen. Dit komt door de hevige rukwinden die enorme schade hebben aangericht aan het schoolgebouw. “De bedoeling is om maandag het leerproces te hervatten voor de leerlingen, maar wel met enkele noodoplossingen," zegt schooldirecteur Erwin Martodikromo aan Starnieuws.

“Aangezien de 6e klassers en de kleuters hun belangrijke activiteiten al achter de rug hebben, zijn zij tot nader order vrij. De lokalen van de kleuterschool, die geen aanzienlijke schade hebben, zullen worden gebruikt door de leerlingen van de 1e en 2e klassen. De Parochiezaal zal worden ingezet om beide 3e klassen op te vangen. De 4e en de 5e klassen zullen we opvangen op de Christus Koningschool, waar ik van mijn collega vier leslokalen ter beschikking heb gekregen. Hierdoor kunnen de leerlingen hun laatste repetities nog maken en het schooljaar goed afronden," geeft de directeur aan.

De overheid heeft de kosten voor het opruimen van de rommel en een nieuwe dakbedekking voor de school op zich genomen. "Maar er zijn ook andere spullen die aan vervanging toe zijn. Hiervoor zal er dan geld gegenereerd moeten worden vanuit het bedrijfsleven, maar ook bij individuen uit de samenleving. Veel ouders en oud-leerlingen hebben hun morele steun gegeven sinds dinsdag, maar er zijn ook mensen die financiële steun willen bieden. “Ik ben ontzettend ingenomen met alle hulp die geboden is. Een bindende factor van een samenleving is om elkaar te helpen in tijd van nood. En dat is de laatste tijd sterk tot uiting gekomen”, zegt Martodikromo met een blijde glimlach.

Het zal minimaal een maand duren om de school weer in orde te krijgen. Het leerproces zal vanaf maandag worden hervat voor de leerlingen van de 1e tot en met de 5e klas.

Leroy Troon
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April