Chili met penalty’s winnaar Copa America
04 Jul 2015, 20:09
Alexis Sanchez schiet zijn land naar de 14de Copa America-titel. (Foto: Reuters)

Alexis Sanchez heeft zijn land met zijn penalty voor het eerst de Copa America-titel geschonken. Zowel Argentinië als Chili slaagden er niet in de wedstrijd in de reguliere 90 minuten te beslissen. Ook de verlenging van 2 maal 15 minuten mocht niet baten. Penalty’s moesten uiteindelijk de beslissing brengen voor de 14de Copa America.

Alleen Lionel Messi slaagde er voor Argentinië in om een penalty te scoren. Gonzalo Higuan schoot hoog boven het doel, terwijl de penalty van Ever Banega werd gestopt door doelman Claudio Bravo.

De Chilenen maakten geen fout. Matias Fernandez, Arturo Vidal, Charles Aranguiz en Alexis Sanchez verzilverden allen hun penalty; 4-1.Chili is gastland en wint voor het eerst de Copa America-titel.

De tweede helft en de verlenging vertoonden hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. De overtredingen bleven aan beide kanten onverminderd. De score na 120 minuten was 28 overtredingen voor de Chilenen tegenover 21 voor de Argentijnen.

Chili heeft in totaal 22 schoten op het doel gelost, waarvan 4 gericht. De Argentijnen hadden er 10 waarvan 2 gericht. Argentinië heeft 7 hoekschoppen gehad tegenover 4 voor Chili.