VPF wil meer vrouwen in het nieuwe kabinet
03 Jul 2015, 22:03
foto


Het Vrouwenparlement Forum (VPF) wil meer vrouwen in de komende regering en roept de (nieuwe) president op om vrouwen te benoemen in sleutelposities en hen de volle ondersteuning te geven bij het uitvoeren van hun werk. In het huidige kabinet met 17 ministeries, zit er slechts een (1) vrouwelijke minister. “Vrouwen moeten ook de ruimte krijgen om hun kennis in te zetten in deze functie”, meent de organisatie.

Voor de verkiezingen heeft het VPF diverse activiteiten uitgevoerd om het aantal vrouwen in besluitvorming te verhogen. De organisatie ziet een 50-50 verhouding als ideaal. Het Canada Fonds (CFLI)heeft een project van het VPF goedgekeurd dat moest bijdragen aan meer vrouwen in besluitvorming. Onder meer Karin Refos heeft dit streven ondersteund met de ‘OOK ZIJ’ campagne en tijdens het Vrouwencafé zijn voorbeeldvrouwen in de schijnwerpers gezet.

De roep voor een beter bestuur geldt niet alleen voor vrouwen. Het VPF wil dat alle vertegenwoordigers zich daadwerkelijk beter inzetten voor de welvaart en het welzijn van het Surinaamse volk. “Parlementariërs moeten niet bang zijn om hun mening te ventileren en zich meer verdiepen in vrouwenissues en gerichte oplossingsmodellen aankaarten. Het is ontzettend belangrijk om de ervaringen en behoeften van vrouwen mee te nemen bij het voorbereiden en uitvoeren van beleid en wetten. Anders blijft de ontwikkeling eenzijdig.”
Advertenties