Raadsman pleit voor strafvermindering om jeugdige leeftijd
03 Jul 2015, 09:38
foto


De drie verdachten, Orivin V., Giovanni A. en Regillio S., worden ervan verdacht op 4 augustus van het afgelopen jaar een vrouw van middelbare leeftijd beroofd en verkracht te hebben in haar woning. Giovanni A. zou op de uitkijk hebben gestaan. Raadsman Raoul Lobo die Orivin V. bijstaat, voerde aan dat hij de strafeis van vijftien jaar zonder aftrek veel te hoog vindt. Het gaat om jeugdigen die de rest van hun leven in het gevang zullen moeten doorbrengen.

Lobo voerde aan dat het om een onbezonnen daad gaat. Hij vroeg zich af hoe de jongens in de maatschappij opgevangen zullen worden als zij na vijftien jaar uit de gevangenis zullen komen. Ook zullen zij dan al de middelbare leeftijd bereikt hebben. Daarnaast zijn de jongens voor het eerst in aanraking gekomen met justitie. Lobo vroeg rechter Sieglien Wijnhard om niet mee te gaan met de eis van het Openbaar Ministerie.

Orivin V. en Regillio S. schopten de deur van de slaapkamer open op die bewuste avond en vielen het slachtoffer aan, terwijl zij lag te slapen. Zij waren gemaskerd en gewapend. Zij maakten een laptop, mobiele telefoon, euro 500, SRD 1000 en andere spullen buit. Zij hebben de vrouw geboeid en gekneveld achtergelaten op het bed, terwijl zij de sleutels van haar slaapkamerdeur weggooiden.

Regillio A. heeft bekend dat hij de feiten gepleegd heeft samen met Orivin V. Ook verklaarde hij dat hij het wapen in zijn bezit had en dat hij de vrouw als eerste verkracht had. Hij zei dat er niet echt een plan was, maar dat zij plotseling op het idee kwamen. Ook wisten ze niet dat een vrouw in dat huis woonde. Hij beweerde dat hij XTC-tabletten ingeslikt had, waardoor hij overging tot de verkrachting. Hij zou anders nooit zoiets gedaan hebben. De verdachte beweerde dat Giovanni A. niet betrokken was in deze zaak. Giovanni A. zei dat hij met de twee anderen meegelopen was en dat hij ze zag klimmen over de schutting. Daarna is hij weggelopen. Bij de politie had hij verklaard dat hij op de uitkijkpost had gezeten. Hij ontving SRD 150 hiervoor. Op de rechtszitting beaamde hij die SRD 150 ontvangen te hebben, maar dat hij niet wist wat zich afgespeeld had.

Eerder op een rechtszitting was het slachtoffer gehoord. Zij verklaarde dat de mannen haar steeds met de dood bedreigden. Het slachtoffer vervolgde haar verhaal door te zeggen dat zij onder psychologische behandeling is. Zij is na het gebeuren getraumatiseerd. Ook wordt zij door de fysiotherapeut behandeld, vanwege de lichaamspijnen. Daarnaast kan zij niet slapen en is zij angstig. De vrouw merkte op dat zij gedwongen alles moest accepteren, omdat zij bang was voor haar leven. Op 16 juli doet de rechter uitspraak in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April