Hooghart verstuurt uitnodigingen voor DNA-vergadering
29 Jun 2015, 09:06
foto


Fungerend voorzitter van De Nationale Assemblee, Ronald Hooghart, heeft de uitnodigingen voor de openbare bijeenkomst en de buitengewone openbare vergadering van het parlement voor morgen 30 juni, verstuurd. In de bekendmaking staat dat deze zittingen normaal voortgang vinden.

President Desi Bouterse heeft gisteravond fungerend voorzitter van het parlement, Paul Somohardjo ontslagen en vervolgens Ronald Hooghart beëdigd in die functie. Somohardjo had het staatshoofd meegedeeld dat hij de vergadering waarin de gekozen volksvertegenwoordigers moeten worden toegelaten, op 15 juli wilde houden. President Bouterse heeft benadrukt dat 30 juni een cruciale datum is en dat op die dag het oude parlement ophoudt te bestaan.

De uitnodigingen voor de vergadering waren al voorbereid door de griffie van het parlement, maar waren aangehouden in afwachting op het resultaat van het gesprek tussen president Bouterse en Somohardjo. Intussen heeft Somohardjo gezegd dat zich niet zonder meer neerlegt bij zijn ontheffing.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April