Somohardjo legt zich niet neer bij zijn ontheffing
29 Jun 2015, 00:01
foto


Paul Somohardjo is niet van plan zich erbij neer te leggen dat hij geen fungerend voorzitter meer is. Hij vindt dat de opgegeven reden door president Desi Bouterse geen rechtskracht heeft.

Somohardjo heeft de president zondagavond een brief doen toekomen waarin hij hem meedeelt dat hij zijn werkzaamheden normaal zal voortzetten en afronden. Somohardjo stelt dat er geen sprake is van verhindering of ontstentenis, zoals bedoeld in artikel 66 van de Grondwet.

Bouterse heeft Somohardjo mondeling en schriftelijk meegedeeld dat de vergadering waarin de gekozen volksvertegenwoordigers moeten worden toegelaten dinsdag 30 juni is. Somohardjo heeft te kennen gegeven dat hij op 15 juli de vergadering wil houden en niet dinsdag. Bouterse benadrukt dat 30 juni een cruciale datum is, want die dag houdt het oude parlement op te bestaan. Aangezien Somohardjo de vergadering die dag niet wil houden, is er sprake van verhindering of ontstentenis.

Somohardjo is het hier niet mee eens. Hij meent dat Bouterse zijn macht gebruikt om door te drukken dat op 30 juni wordt vergaderd. Hij voert aan deze vergadering niet eens te hebben uitgeschreven. Somohardjo heeft overleg met zijn juristen. Maandag komen de oppositionele parlementsleden bijeen om deze kwestie te bespreken.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April