Rechtbank wil 89 miljoen euro van Bhagwandath Parmessar
13 Jun 2015, 10:02
foto


Het Openbaar Ministerie Rotterdam wil 89 miljoen euro van de veroordeelde Bhagwandath Parmessar vorderen. Parmessar was in 2008 veroordeeld tot 4,5 jaar straf voor deelname aan een criminele organisatie, fraude en witwassen van crimineel geld. Zijn aandeel in de drugshandel kon niet hard worden gemaakt.

Nu zit de Rotterdamse rechtbank hem opnieuw op de hielen. Komende donderdag buigt de rechtbank zich over de hoogste ontnemingsvordering van een crimineel tot nog toe. Nederlandse media die berichten over deze zaak, melden dat aanvankelijk er een eis van 98 miljoen euro op tafel lag. Die vordering zou intussen zijn bijgesteld naar 89 miljoen euro.

Bij zijn veroordeling door het gerechtshof in Den Haag in 2008 werd Parmessar vrijgesproken van betrokkenheid bij de drugshandel. Zijn zaak is verweven met de geruchtmakende Operatie Ficus die in 2002 in alle stilte begon en in eerste instantie was gericht op een Surinaams drugskartel. Bij diverse huiszoekingen die tijdens die operatie werden gedaan – bij het hoofdkantoor van Yokohama, Tropicana Casino, autozaken, wisselkantoren en woningen van de Yokohama-top – werden toen zes personen gearresteerd. Onder hen waren de gebroeders Bisoen en Bhagwandath Parmessar.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April