Ook OKB zou aan hertelling doen
01 Jun 2015, 06:07
foto
De hertelling van de eerste tien stembureaus in de Anthony Nesty Sporthal. (Foto: Leroy Troon)


Waarnemers van het Onafhankelijk Kiesbureau hebben meegemaakt dat bij bepaalde stembureaus het helemaal verkeerd is gegaan. Als het hoofdstembureau van Paramaribo niet aan hertelling zou doen, zou dat gebeuren door het OKB. Nog voordat de NDP kwam met protesten, waren er al heel wat fouten ontdekt", zegt OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos aan Starnieuws.

De NDP heeft bezwaar aangetekend tegen de gang van zaken op 21 stembureaus in diverse ressorten. Het hoofdstembureau had aangegeven dat er veel fouten zijn geconstateerd. Van sommige stembureaus was geen proces-verbaal aanwezig. Tijdens het verwerken van stemmen waren sommige stembureaus al aan de kant gezet. Silos zegt dat Paramaribo tot woensdag nog niet begonnen was met het verwerken van de stemmen, omdat er diverse fouten ontdekt werden.

"Wij zouden als OKB ook bij enkele stembureaus aan hertelling doen", deelt Silos mee. Nadat de voorzitter van het hoofdstembureau, districtscommissaris Jerry Miranda, had besloten dat hertelling zou plaatsvinden, heeft de OKB-voorzitter ook enkele stembureaus aan de lijst toegevoegd. De NDP had 21 stembureaus op de lijst. Uiteindelijk is besloten om 38 stembureaus opnieuw te tellen. Zondagavond zijn tien stembureaus afgerond. Behalve de stembiljetten voor de kandidaten van De Nationale Assemblee, zijn die van de ressortraden opnieuw geteld. De verschillen tot nu toe zijn niet noemenswaardig.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April