Guilliano Snip: NDP is hard gegroeid
27 May 2015, 10:06
foto
Guilliano Snip


Guilliano Snip (NDP) zal samen met Rashied Doekhie namens Nickerie zitting nemen in De Nationale Assemblee op 30 juni. Hoewel de paarse partij van drie naar twee zetels is geslonken in het westelijk district, vindt Snip niet dat het een achteruitgang is voor de partij. De NDP is alleen de verkiezing ingegaan en heeft op eigen kracht twee zetels gehaald, zegt Snip aan Starnieuws. Vijf jaar geleden ging het om de Mega Combinatie, waarbij Nieuw Suriname en KTPI een vertegenwoordiger hadden in het parlement.

"Kijk maar naar het landelijke resultaat. De partij is enorm gegroeid, hetgeen betekent dat Surinamers het vertrouwen hebben in de NDP en onze president Desi Bouterse”, zegt Snip. Hij is blij met de grote winst voor de paarse partij. In Nickerie zijn verder drie kandidaten van V7 gekozen. Het gaat om Djoties Jaggernath, Jitendra Kalloe (VHP) en William Waidoe (Pertjajah Luhur). Aanvankelijk zag het naar uit dat Harriet Ramdien op voorkeur zou zijn gekozen, maar dit blijkt niet het geval te zijn.

Snip wil zich inzetten voor de Nickeriaanse gemeenschap op het gebied van gemeenschapsontwikkeling door buurtontwikkelingsprojecten te ontwikkelen, sport, educatie en jong ondernemerschap te stimuleren. Ook wil hij zijn bijdrage leveren om Suriname daadwerkelijk zelfstandig te maken en wil hij helpen om exportmogelijkheden te creëren. In 1996 en 2000 stond Snip al op de lijst van de NDP, maar werd toen niet gekozen. Hij merkt op dat de paarse partij toen nog in de groeifase was.

Wanita Ramnath
Advertenties