Koese Soepe naar 'Arnold Classic' in Brazilië
12 May 2015, 21:56
foto
Koese Soepe en Manav Kanhai, voorzitter van de SBWB, tijdens een persconferentie. (Foto: Raoul Lith)


De Surinaamse Bodybuilding en Weightlifting Bond (SBWB) heeft besloten Koese Soepe af te vaardigen naar Brazilië voor de ‘Arnold Classic’. Dit is een van de meest prestigieuze bodybuilding wedstrijden. Het evenement wordt georganiseerd door de man die zijn naam heeft verbonden aan de wedstrijd, Arnold Schwarzenegger, een groot kampioen in de bodybuilding wereld, zegt Manav Kanhai, voorzitter van de SBWB.

Volgens Kanhai is de ‘Arnold Classic’ op wereldniveau de tweede hoogste, belangrijkste en zwaarste bodybuilding wedstrijd op amateur niveau. Deze wedstrijden worden op verschillende continenten gehouden. Soepe deed in 2013 mee aan de competitie in Europa en eindigde op de zesde plaats. Bij zijn deelname vorig jaar in Brazilië eindigde Soepe op plek drie. De Surinaamse bodybuilder wordt ingeschreven voor de wedstrijden tot 70 kg.

De Surinaamse bodybuilding kampioen (Mr Suriname) zegt dat hij dit jaar beter voorbereid is. “Ik ben eerder en strakker begonnen met trainen. Ik zet me helemaal in en ga er voor”, zegt Soepe vol zelfvertrouwen. Hij geeft aan dat hij deze sport professioneel wil gaan uitoefenen. Het behalen van de ‘Arnold Classic’ titel betekent dat hij niet meer kan deelnemen aan de competities in Suriname. Soepe heeft vorig jaar december voor de derde keer de Nationale Bodybuilding Kampioenschappen gewonnen.

De 31 jarige atleet laat zich niet afschrikken door zijn lengte. “Ik heb in het buitenland ook atleten gezien die even groot zijn als ik”. Hij geeft aan dat het juist motiverend is, “want ik ben op de derde plaats geëindigd”. Kanhai is van mening dat er naar het groter doel gekeken moet worden. “Het is een dure sport. We investeren niet alleen in een atleet, maar middels hem plaatsen we Suriname weer op de wereldkaart” zegt Kanhai. De competitie duurt van 29 tot 31 mei en wordt gehouden in Rio de Janeiro, Brazilië.

Raoul Lith
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April