Schillevoort: Groeperingen NDP willen samenwerking VHP
05 May 2015, 07:34
foto
PALU-topper Rudi Schillevoort


Rudi Schillevoort, medeoprichter van PALU tevens directeur van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, geeft de regering gemiddeld een 7 voor het gevoerde beleid. Ondanks hij de Megacombinatie een ruim voldoende geeft, is zijn partij bedankt voor verdere samenwerking bij de komende verkiezingen.

Schillevoort zegt in een interview in een PALU-programma dat het zeker niet aan zijn partij heeft gelegen dat de NDP niet meer wil samenwerken. Bij diverse gesprekken voorafgaand aan de kandidaatstelling zou de PALU zijn ingegaan op de suggesties van NDP-voorzitter Desi Bouterse. Zo is de eerste plaats in Coronie afgestaan aan Remy Tarnadi en moest de PALU in Paramaribo genoegen nemen met de 13de plaats. Ook dat was voor de PALU geen probleem, zegt het oud-bestuurslid.

“Wat is gebeurd is dat er groeperingen in de NDP zijn, die het liefst willen dat de NDP alleen de verkiezingen ingaat. Die groeperingen die dat willen, zijn op dit moment kennelijk sterker dan die die een samenwerking met de PALU hadden gewild,” zegt Schillevoort. De NDP zou dan de handen vrij hebben om na de verkiezingen zelfstandig te bepalen met wie ze wil samenwerken. Volgens de PALU-topper zijn de ogen van die groeperingen gericht op een samenwerking tussen de NDP en de VHP, “in het verleden de zogenaamde brede basis.” Er zijn groeperingen om belangen die zij kennen –en die wij misschien ook wel kennen- niet graag hebben dat allerlei krachten trekken aan de NDP om dingen niet te doen, legt Schillevoort uit.

De PALU is twee weken voordat de kandidaatstelling moest plaatsvinden uit de samenwerking gezet. Volgens Schillevoort was en is er binnen de NDP nog veel ontevredenheid hierover. Ook binnen de PALU is deze handeling niet toegejuicht. “Het is dus niet waar dat wij in gesprekken met de NDP eisen hebben gesteld, laat staan hoge eisen. De oorzaak ligt ook niet in Coronie, maar is misschien wel als aanleiding gebruikt,” voegt hij eraan toe. Schillevoort is met uitzondering van het eerste gesprek bij alle gesprekken aanwezig geweest met de voorzitter van de NDP.

Voor de PALU vindt hij dat zij ervoor moeten zorgen dat het beleid van de afgelopen vijf jaar moet worden voortgezet. “De overwinning van de NDP lijkt buiten kijf,” zegt hij “wat we moeten doen is om de dingen die progressief zijn, kenmerkend zijn voor de PALU, dat we ervoor zorgen dat die daar zijn.” En dat is volgens de PALU-mede-oprichter de verantwoordelijkheid van eenieder. “De NDP, PALU en de zwevende kiezer moeten er voor zorgen dat de PALU in voldoende mate aanwezig is in het parlement, waardoor de zekerheid er is dat de PALU in de komende regering is, zodat het progressief beleid is gegarandeerd.”
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April