Sv Notch wijst SNL terug
04 May 2015, 04:11
De doelpuntenmakers bij Notch Galyto Talea, Milton Pinas (2x) en Orpheo Anautan. (Foto: Ala-D Media)

Sv Notch heeft zondag in het Franklin Essedstadion in de inhaalontmoeting tegen SNL reeds in de eerste helft de overwinning veilig gesteld. Na 45 minuten spelen was de stand 4-1 en na het laatste fluitsignaal 5-1 in het voordeel van de ploeg uit Moengo. Notch is met deze winst een stap verwijderd van het semikampioenschap of mogelijk ook het kampioenschap. De ploeg uit Marowijne heeft nu met nog twee wedstrijden te gaan 33 competitiepunten. Een minder dan regerend kampioen, koploper tevens stadsgenoot Inter Moengo Tapoe.

De wedstrijd begon 10 minuten later dan gepland omdat na inspectie van de grensrechter het doelnet een gat bleek te hebben. Reeds vroeg in de ontmoeting kreeg Nocth een penalty toegewezen na een handbal in de 16 meter zone van een verdediger van SNL.
Galgyto Talea nam plaats achter deze penalty en was zuiver in zijn trap: 1-0.
Mooi combinatiespel halverwege de eerste helft tussen Milton Pinas en Orpheo Anautan op de rand van de 16 meter zone; de bal werd keurig terug gespeeld voor Anautan , die het tweede doelpunt voor Notch noteerde: 2-0

Notch speelde vrij deze helft en liet mooi combinatiespel zien.
Een misverstand in de verdediging van SNL maakte dat Milton Pinas van dichtbij kon intikken: 3-0. SNL gaf ondanks minder spel niet op. Een voorgetrokken bal vanuit links werd ingekopt door Sergio Darson:3-1
Op slag van rust nam Talea het tweede doelpunt voor de avond voor zijn rekening. De bal kwam na tweemaal te zijn gestopt door de doelman voor de voeten van Talea die 4-1 aantekende.

Ook in de tweede helft domineerde Notch het spel. Een machtige vrije trap van Edvin Welkins raakte de deklat. Doelman Clifton Soullier van SNL reageerde niet snel genoeg en was Milton Pinas er als de kippen bij om de bal in het doel te verwerken: 5-1.

SNL ging verder bergafwaarts toen Orpheo Wip na een tackle op Talea de rode kaart kreeg. SNL moest met 10 man verder. Notch had vrij spel, kreeg nog enkele goede scoringskansen, maar tot scoren kwamen geen van beide ploegen meer.
Het degradatiespook is SNL aan het achtervolgen.