Van der San: Geen resolutie van Setrowidjojo bij president
28 Apr 2015, 06:01
foto
Eugène van der San, directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden.


Eugène van der San, directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden, antwoordt op een vraag van Starnieuws dat er geen enkel concept resolutie ligt op het bureau van president Desi Bouterse van ex-minister Hendrik Setrowidjojo. "Zijn brief aan de president ligt wel hier, maar het is niet waar dat de president geen resolutie wil tekenen. De ex-minister moet de juiste weg bewandelen", stelt Van der San. Hij merkt op dat het absoluut niet waar is dat de president weigert om een resolutie te tekenen. “Dit is complete onzin. Er worden politieke verhalen gemaakt”.

De directeur van het kabinet van de president merkt op dat Setrowidjojo zich moet melden bij het directoraat Algemene Zaken van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daar wordt een concept-resolutie opgemaakt en doorgestuurd naar het kabinet. “Wij gaan echt niet achter resoluties van ex-ministers aan die opteren voor een functie van departementsdirecteur. Zij moeten hun zaken zelf in orde maken”, stelt Van der San. Hij merkt op dat Setrowidjojo ruim acht jaar minister was. Hij moet weten wat de procedures zijn.

Setrowidjojo, die partijraadsvoorzitter is van Pertjajah Luhur, en voorzitter Paul Somohardjo vinden dat er sprake is van rancune. De ex-minister heeft twee brieven geschreven aan minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken, onder wie directoraat Algemene Zaken ressorteert en de president. Hij is nu naar de rechter gestapt om uitbetaling te krijgen. Setrowidjojo zegt aan Starnieuws dat hij, nadat hij geen minister meer was, contact heeft gemaakt met de directeur van Algemene Zaken, Louis van Geenen. “De procedure hebben wij samen doorgenomen. Ik heb in overleg met de heer Van Geenen gehandeld en heb nooit antwoord gekregen van de president”, zegt de ex-minister die al ruim dertien maanden geen geld heeft ontvangen van de overheid.

Van der San is er niet van onder de indruk dat Setrowidjojo naar de rechter is gestapt. “De Staat Suriname staat sterk. Er is helemaal geen case hier”, meent de directeur van het kabinet van de president. Setrowidjojo laat zich niet van de wijs brengen. Hij zegt de juiste wegen te hebben bewandeld. Van de directeur Algemene Zaken heeft hij wel begrepen dat een concept resolutie is gestuurd naar het kabinet van de president. Setrowidjojo toont een schrijven naar Leilis aan, waarin hij vraagt om volgens de wettelijke voorzieningen in aanmerking te komen voor onderstand en pensioenuitkering. Aan de president heeft hij schriftelijk gevraagd om hem aan te stellen als hoofdambtenaar (gelijk aan directeur van een departement). Setrowidjojo blijft erbij dat hij de juiste wegen heeft bewandeld.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April