Ruim 800 kavels 'Back Pro' in Nickerie worden uitgereikt
28 Apr 2015, 00:01
foto
De Back Pro in Nickerie wordt verkaveld. Het terrein is bouwklaar gemaakt.


Ruim 800 bouwkavels worden donderdag in Nickerie toegewezen aan burgers. Het gaat om 'Back Pro', waar de grond in orde gemaakt is voor de bebouwing. "Wij zullen dan heel veel mensen die een kavel nodig hebben om een huis op te zetten kunnen helpen", zegt Assembleelid tevens hoofdbestuurslid van de NDP, Rashied Doekhie aan Starnieuws.

"Wij schrijven geschiedenis in Nickerie want we gaan ook de infrastructuur van de Stalweide in orde maken. Enkele mensen hebben eerder een stuk terrein toegewezen gekregen, maar er is niks gedaan aan de infrastructuur. Dat zullen wij wel doen, waardoor ongeveer vierduizend mensen geholpen kunnen worden", zegt Doekhie.

De politicus trekt zich niks aan van de kritiek die Radjen Kisoensingh heeft geleverd op het voornemen van de regering om de kavels in dit gebied uit te geven. Kisoensingh had president Desi Bouterse gevraagd om af te zien van dit voornemen. Het stelde dat er geen rekening is gehouden met gezondheids- en veiligheidsaspecten om dit gebied te bestemmen als wooncentrum. Het gebied is ingeklemd tussen twee grote landbouwbedrijven. De Prins Bernardpolder en het bacovenareaal van het voormalige Surland/SBBS doen aan hoog gemechaniseerde landbouw waarbij, veel chemicaliën en meststoffen toegediend worden aan de gewassen via vliegtuigbespuiting.
"Kisoensingh hoeft daar niet te wonen. En wij weten precies dat de kritiek komt uit de VHP-hoek waar hij nu lid van is geworden", stelt Doekhie.

Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer zal de grondpapieren uitreiken. Ook minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij is er bij. Hij zal in Nickerie zijn met de Venezolaanse ambassade en technici die zich komen oriënteren over de export van padie. De knelpunten die er waren bij de verscheping, moeten worden opgeheven, zegt Doekhie. Ook minister Rabin Parmessar zal in het westelijke district zijn. Hij is woensdag daar voor het startsein van het asfalteren van de Harjanaweg.
Advertenties

Wednesday 08 May
Tuesday 07 May
Monday 06 May