Commisssaris Peiter: Ik kan mij nu nog beter inzetten
28 Apr 2015, 01:32
foto
De distinctieven behorende tot de nieuwe rang worden opgespeld door de minister Edward Belfort van Justitie en Politie en de korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. (Foto: KPS)


Hoofdinspecteur Ruben Peiter is maandag bevorderd tot commissaris van politie. Hij maakt nu ook deel uit van het management van het Korps Politie Suriname (KPS). Peiter zegt dat dit een hoogtepunt is in zijn carrière, omdat niet eenieder in aanmerking komt voor zo een hoge functie. Hij is ook Human Resource Manager binnen het korps.

"Ik moet een balans zoeken tussen het behartigen van de belangen van de organisatie en die van de manschappen”, zegt Peiter. Hij geeft aan dat hij zich met deze mijlpaal beter kan inzetten in de organisatie en het helpen bestrijden van de criminaliteit. De distinctieven die horen bij zijn nieuwe rang werden opgesteld door minister Edward Belfort van Justitie en Politie en korpschef Humphrey Tjin Liep Shie.

Peiter trad op 31 oktober 1981 in dienst, samen met de huidige politiebaas Tjin Liep Shie, Krishna Hussainali-Mathoera, Agnes Daniel, Hendrik Setrosentono en 22 anderen, onder wie ook Ferdinand Welzijn, die nu voorzitter is van de Vereniging Surinaams Bedrijsleven. Ook oud-commandant van de Militaire Politie, Carlos Li Fo Sjoe, Mark Karg en anderen maakten deel uit van deze lichting. Zij volgden de vierjarige HBO-politie opleiding tot inspecteur.

De behoefte van de opleiding in eigen land was groot in 1981, aangezien de politietop na de staatsgreep van 1980 werd vervangen. Van de 26 kadetten van toen zijn er nog acht in dienst, die allen deel uitmaken van de politieleiding. Peiter is ook voorzitter van de werkgroep 'veiligheid verkiezingen' van het KPS.
Advertenties