Rotary Club Paramaribo Residence helpt vaccineren
28 Apr 2015, 04:23
foto
Leerlingen, RGD-verpleegkundigen en leden van de Rotary Club Paramaribo Residence tijdens de vaccinatieactiviteiten op OS Clevia.


Leden van Rotary Club Paramaribo Residence hebben bij de start van de jaarlijkse vaccinatieweek de vaccinatieactiviteiten van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) actief ondersteund. Zij hebben geholpen met het vaccineren van jonge schoolmeisjes met het HPV vaccin. Het HPV vaccin biedt meisjes bescherming tegen baarmoederhalskanker. De RGD streeft ernaar om naar schatting 8000 meisjes in de leeftijd van 9 jaar en ouder te vaccineren tegen HPV. Rotary Club Paramaribo Residence draagt een steentje bij om dit doel te helpen realiseren.

Onder leiding van de verpleegkundigen van het schoolvaccinatieprogramma van de RGD togen de leden van de Rotary Club Paramaribo Residence maandag naar de RGD polikliniek te Geyersvlijt, om van daaruit de scholen in die omgeving te bezoeken. De eerste school die werd aangedaan was de OS Clevia. Op deze school zijn de meisjes uit de derde en vierde klasse gevaccineerd.

Naast de actieve deelname aan de vaccinatieactiviteiten heeft Rotary Club Paramaribo Residence vorige week ook een cheque ter waarde van SRD 6.000 overhandigd aan de directie van de RGD. De Rotary club draagt hiermee bij aan het nationale belang van het vaccineren van de jonge kinderen. "Een goed uitgevoerd vaccinatieprogramma biedt onze kinderen de beste bescherming tegen verschillende kinderziekten", zegt de club in een persbericht.

De leden van de Rotary Club Paramaribo Residence zijn blij dat zij konden meewerken aan het landelijke vaccinatieprogramma. De komende dagen zullen zij vanuit de RGD poliklinieken aan de Derde Rijweg en aan de Flustraat meehelpen met het vaccineren van de jonge meisjes op de scholen in die omgevingen.
Advertenties