JCI Suriname wil ethisch leiderschap promoten
27 Apr 2015, 18:38
foto
De JCI-leden Adam Bonarek, Rick Soedamah en uiterst rechts Nancy Boldewijn, Local President van JCI Syma. (Foto: Raoul Lith)


JCI Suriname organiseert in juni 2015 voor de derde keer de Suriname Leadership Academy (SLA). Nancy Boldewijn, Local President van JCI Syma, zegt dat JCI hiermee wil helpen om een positieve verandering in de samenleving teweeg te brengen, zoals verwoord in de missie van JCI. “We willen ethisch leiderschap promoten. Het gaat om durven, om eerlijkheid en vertrouwen als basis voor mentaliteit om ethisch gedrag te vertonen.”

Boldewijn benadrukt dat JCI niet in de politiek bemoeit. “Maar we hebben er inderdaad ook rekening mee gehouden dat het een mooi moment is. De jonge leiders die in de politiek stappen moeten ook ethiek hoog in het vaandel dragen.” Ze geeft aan dat de personen die politieke functies ambiëren zich integer moeten opstellen en niet over lijken moeten gaan om hun doelen te bereiken.

Deze academy zal verzorgd worden door vier trainers, drie nationale en een internationale. Marvin Pollack, Jean Luc van Charante en Dennis de Keyzer zullen dat samen doen met de Ierse John Lutton. Management en leiderschap zijn niet hetzelfde. Management courses geven geen lessen over ethiek mee, het heeft te maken met oprechtheid, eerlijkheid en transparantie.

De SLA is een moment om jong Suriname weer bij elkaar te brengen na de verkiezing van 2015 en naar de verkiezingen van 2020. “Doe mee het wordt een life changing experience , ” roept Boldewijn. Beoogd wordt om 300 jongeren de mogelijkheid te geven deel te nemen aan dit evenement. Het gaat om jongeren tussen 25 en 35 jaar. De Academy is meteen een mogelijkheid voor deelnemers om te gaan netwerken. De SLA richt zich ook op jonge opkomende managers in bedrijven.

Raoul Lith
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April