Verdachte gehoord in drugszaak
25 Apr 2015, 04:04
foto


Carlos M. is door rechter Marie Mettendaf gehoord in een drugszaak. De verdachte heeft de Wet Verdovende Middelen overtreden op 25 januari van dit jaar. Hij werd bij een roadblock aangehouden met in zijn bezit 1000 gram marihuana die verstopt was onder de voorste zittingen van het voertuig. Daarnaast had hij 100 gram van de drugs in zijn tas voor eigen gebruik.

De verdachte verklaarde dat hij zijn auto aan zijn neefje had geleend.
Hij rijdt daarmee taxi. Toen zijn neefje het voertuig terugbracht voor hem heeft hij het voertuig niet gecontroleerd. Hij ging weg om een taxirit te rijden. De verdachte is al vijf jaar gebruiker van het spul.

Carlos M. zegt niet te weten hoe de drugs in zijn voertuig is beland. Ook heeft hij de gegevens van zijn neefje niet aan de politie doorgespeeld zodat die opgespoord kon worden. Officier van justitie, Reshmi Rathipal, vroeg de verdachte of hij niks rook in het voertuig. Zij voerde aan dat marihuana een sterke geur heeft en een kilogram zou wel sterk ruiken. De verdachte zei dat het voertuig wel ernaar rook, maar dat hij dacht dat die geur van zijn 100 gram kwam.

Het scheikundige rapport in deze zaak is nog niet binnen. Deze zaak zal op 28 mei verder behandeld worden. De verdachte wordt bijgestaan door advocaat Hedley Derby.
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April