KPS bindt strijd aan tegen nieuwe vorm van drugssmokkel
21 Apr 2015, 00:55
foto
In allerhande spullen wordt drugs verborgen voor smokkel naar het buitenland. (Foto: Raoul Lith)


De politie heeft in het eerste kwartaal op verschillende locaties drugs onderschept. Via de luchthaven probeerde een Venezolaan, cocaïne het land uit te smokkelen. Het verderfelijke spul had hij in de wanden van zijn koffer geïmpregneerd. Het BID-team van de politie heeft ook reizigers aangehouden die op andere inventieve manier drugs hebben verpakt.

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zegt dat criminele organisaties de laatste jaren in staat zijn om verzegelde containers te openen en weer opnieuw te verzegelen alsof deze nooit geopend waren. "Iemand die drugs bewust wil vervoeren gaat deze niet helemaal aan de voorzijde van de container plaatsen. Als je de deur opendoet, zie je de drugs vlak voor je staan". De politiechef geeft aan dat dit kennelijk bij het overladen van containers naar schepen plaatsvindt.

Premkoemar Jethoe, hoofd van de afdeling Narcotica Brigade, gaf tijdens een persconferentie maandag aan dat er in een contragewicht van een graafmachine cocaïne was onderschept. In de laatste week van januari is op de luchthaven een passagier aangehouden die in de bodem van zijn koffer zes pakken cocaïne had verstopt. Ook zijn er 17 tassen met yami (gestampte marihuana) in een container aangetroffen. De inspecteur gaf verder aan dat er 400 dozen stroop die verwerkt waren met cocaïne, in een container zijn aangetroffen. Een reiziger probeerde cocaïne vanuit de Johan Adolf Pengel luchthaven van Zanderij te smokkelen, in zes verpakkingen van ‘agar agar.
Jethoe deelt ook mee dat zes pakken koekjes die omhuld waren met chocolade ‘lobo’ door de politie zijn onderschept. “We hebben in het weekend een Nederlander aangehouden, hij had in zijn koffer twee pakken zoutevis, maar bij onderzoek bleek dat het ging om twee pakken cocaïne omhuld met zoutevis”. In diverse zaken is het onderzoek nog gaande.

Johanna Douglas
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April