1x goud, 3x zilver en brons voor zwemploeg op Barbados
05 Apr 2015, 19:30
foto
Zuhayr Pigot verovert goud tijdens de Carifta Games op Barbados. (Foto: Surinaamse Zwembond)


Zuhayr Pigot heeft goud gehaald op de 100 meter vlinder tijdens de Carifta Games die gehouden worden op Barbados. Yaël Touw Ngie Tjouw behaalde 2x zilver, Tanya Fernand was ook goed voor zilver en Brienne Renfrum veroverde een zilveren medaille.

De zwemploeg is op 3 april met een charter van Hi Jet, onder leiding van Kenneth Mac Donald vertrokken naar Barbados. De Surinaamse delegatie bestaat uit 15 zwemmers en 3 officials. De Carifta Games duren tot en met 7 april.

Mac Donald deelt enkele wetenswaardigheden over wat de ploeg heeft meegemaakt op dag 1. "We klagen in Suriname over ons elektronisch systeem; maar hier enkele wetenswaardigheden: De omroeper beschrijft het scoreboard als volgt: 'It is there for your entertainment'. Het systeem werkt wel/het werkt niet/het werkt gedeeltelijk/de tijden waren niet betrouwbaar.
In de serie van de 50 m rug moest Tanya tot 4x tot de starthouding aannemen, want het startapparaat deed het niet en ditzelfde overkwam Yaël en Wendell Zinhagel in de finale van 50m rug.

Bij de 200 m school van Tanya werd de hele finale na 100m gestopt. Tanya en de andere meisjes stopten na 150m omdat het start apparaat het wederom niet deed.
Zuhayr had het geluk dat hij werd uitverkoren voor de dopingtest.
Na de 100 m vlinder is het heel vlot gegaan.
Advertenties