Surinaamse schakers doen het goed op Barbados
05 Apr 2015, 16:00
foto
Deelnemers aan het Schaaktoernooi op Barbados. (Foto: Rudie Tjong Tjin Joe)


De spanning in de vierde editie van de Carifta Chess Games op Barbados stijgt naar climax. Delegatieleider Rudie Tjong Tjin Joe laat vanuit Bridgetown weten dat Suriname na 4 gespeelde rondes samen met het gastland op de gedeelde 1e plaats staat in de teamcategorie.

Naast Suriname en gastland Barbados doen ook spelers uit de Amerikaanse Maageneilanden, Bahama's, Curaçao, Guadeloupe, Jamaica, Martinique en Trinidad & Tobago aan dit toernooi. Suriname is met 9 top jeugdspelers vertegenwoordigd in het deelnemersveld van 105 schakers.
De voorzitter van de Surinaamse Schaakbond Frank Lo Kim Lin wist te vertellen dat de schakers een goede voorbereiding achter de rug hebben. “De verwachting is dat de Surinaamse delegatie goede resultaten gaat boeken en ze doen het prima”.

U-20 klasse
Jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe komt samen met dameskampioen Reyna Frijde uit in de U-20 klasse. Calvin is na 4 gespeelde rondes samen met Fidemeester Orlando Husbands uit Barbados en Thomas Gardet uit Martinique aan kop in deze klasse. In de 5e ronde dat vandaag gespeeld zal worden komt Calvin uit tegen Husbands.

U16 klasse
De talentvolle Cedric Prade gaat na vier rondes ongeslagen aan kop in de openklasse van deze leeftijdscategorie. Anviti Adhin, Alexandra Kaslan en Kaithlyn Tjong Tjin Joe vertegenwoordigen Suriname in de damesklasse van deze leeftijdscategorie. Adhin en Kaslan staan na de 4e ronde op de gedeelde 1e plek met 3.5 punten.

U-12 klasse
Alessandro Bronne die tot en met de derde ronde een 100% score had moest in de vierde ronde een bittere pil slikken tegen de Trinidadiaan Kyron Agostini. Bronne zal in de vijfde ronde uitkomen tegen Tyson Holder uit Barbados en moet die winnen om zich weer aan te sluiten bij de kopgroep. De gezusters Victoria en Catherine Kaslan komen in de damesklasse uit van de u-12 klasse. Catherine die samen met Daijah Johnson uit Bahama's koploper is, zal in de vijfde ronde uitkomen tegen Johnson.

Vishay Hardwarsing
Advertenties