Hanenberg weer eerste bij tweede obligatielening
30 Mar 2015, 22:30
foto
Lucia Hanenberg vult als ook deze keer als eerste het formulier in om deel te nemen aan de tweede obligatielening van Staatsolie. (Foto: Raoul Lith)


Lucia Hanenberg heeft maandag de eerste coupure ingevuld om deel te nemen aan de tweede obligatielening van Staatsolie. Vol vertrouwen deed zij dat op het hoofdkantoor van De Surinaamsche Bank (DSB), vergezeld van haar kleindochter. “Mevrouw Hanenberg heeft de eer dat ze vijf jaren terug ook als eerste de coupure heeft ingevuld op de obligatielening. En we vinden het een voorrecht dat u heeft besloten om te verlengen”, zegt DSB directeur, Sigmund Proeve.

De bankdirecteur meent dat Hanenberg met haar handelen, de samenleving aanmoedigt om mee te doen met deze investering. Bij deze gelegenheid waren ook aanwezig Rudolf Elias aankomend directeur van Staatsolie en financieel directeur Agnes Moensi. Vorige week deed Marc Waaldijk de mededeling dat hij het roer vanaf 1 mei overdraagt aan Elias. Moensi bedankt Hanenberg voor het vertrouwen in Staatsolie en verzekert haar dat de belegging wederom voordelen zal hebben.

“In het begin vroeg men, is het wel goed. Ben je zeker dat jij je geld terugkrijgt”, herinnert Hanenberg zich de vragen die haar gesteld zijn bij het begin van de eerste obligatie. Ze roept eenieder die het kan missen op om te gaan voor deze investering. “Je moet eerst kruipen, dan ga je staan en vervolgens loop je. Ik loop nu met Staatsolie en DSB”, lacht ze. Volgens Hanenberg heeft ze sinds haar jonge jaren op de centjes gelet. “Je moest wel tien keer nadenken voor je iets uitgaf. Dat heeft me extra scherp gemaakt. En dat heb ik ook aan me kinderen meegegeven” stelt ze.

Bij de eerste obligatielening werd er voor US$ 55,1 miljoen ingeschreven door 2197 beleggers, onder wie lokale ondernemers, stichtingen, pensioenfondsen en burgers. Deze beleggers hebben de voorkeur om eerst in te schrijven tot 14 april. Overige geïnteresseerden hebben de mogelijkheid tussen 15 april en 30 april in te schrijven. Moensi merkt op dat de inschrijving niet automatisch wil zeggen dat er direct wordt toegewezen. “Iedereen mag zich inschrijven, maar na de evaluatie van DSB gaan zij ons aanwijzen wie in aanmerking komt”. Staatsolie gaat minimaal voor een lening van US$ 55 miljoen.

Raoul Lith
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April