Ruim 30% kandidaten BEP is vrouw
29 Mar 2015, 17:00
foto


De kandidaten van de BEP, die de verkiezingen ingaat als V7, zijn goedgekeurd op een algemene ledenvergadering die vandaag is gehouden. De lijst die, na lang wikken en wegen door het bestuur is samengesteld, werd door de structuren unaniem goedgekeurd. Het quotum van 30% vrouwen op de kandidatenlijst is ruimschoots gehaald.

De kandidaten voor De Nationale Assemblee zijn: Celsius Waterberg en Patricia Meulenhof in Paramaribo, Paul Misdjan (Wanica) Ronny Asabina en Osta Koffie (Brokoponodo), Leo Adang (Marowijne), Rudolf Zeeman en Thea Huur (Sipaliwini).

Ook de kandidaten voor districts- en ressortraad werden goedgekeurd door het hoogste orgaan van de partij. De toppers van de partij hebben de kandidaten gevraagd om politiek standvastig te blijven. Er is een tendens van omkoping gaande, die haar weerga niet kent in de Surinaamse politieke geschiedenis. Partijen die thans aan het bewind zijn en zich publiekelijk gedragen als gangsters, schromen er niet voor om met grof geld te strooien om mensen te laten overlopen. BEP verwerpt categorisch deze verfoeilijk vormen van politiekvoering.
Advertenties