Ingrid Karta-Bink lijsttrekker V7 in Commewijne
08 Mar 2015, 00:00
foto
Ingrid Karta-Bink, op de wijkvergadering in Tamansari, voorgedragen als lijsttrekker van V7 in Commewijne.


Ingrid Karta-Bink, ex-districtscommissaris van Commewijne, wordt de lijsttrekker van V7 in Commewijne. Zij werd door de voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, zaterdagavond tijdens een wijkvergadering in Tamansari, voorgedragen.

De partijraad zal over deze voordracht nog moeten beslissen. Somohardjo benadrukte, dat de PL een vrouw-vriendelijk beleid voert. "Vrouwen binnen de partij krijgen gelijke kansen", zei de politicus op de vooravond van de viering van de Internationale Dag van de Vrouw. Bink is de tweede vrouwelijke lijsttrekker die bekend is gemaakt. ABOP heeft Diana Pokie als lijsttrekker voorgedragen van Brokopondo.

In Commewijne heeft de PL plek nummer 1 en nummer 4. De twee assembleeleden van de partij in Commewijne, Ronny Tamsiran en Hendrik Sakimin, hebben reeds te kennen gegeven dat zij hun plaats beschikbaar stellen. Zij keren niet meer terug. Velen hadden verwacht dat Bink gekandideerd zou worden. Als districtscommissaris van Commewijne, was zij bijzonder actief.
Advertenties