KTPI/PDO lijsttrekker Commewijne, Saramacca en Nickerie
04 Mar 2015, 04:40
foto
KTPI-voorzitter Willy Soemita


De KTPI en de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) zullen in Commewijne, Saramacca en Nickerie de kandidatenlijst trekken. Dit is in principe overeengekomen tussen de voorzitters Ronnie Brunswijk (ABOP), Willy Soemita (KTPI) en Waldi Nain (PDO). In de districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini zullen deze partijen geen kandidaten hebben. Die eer wordt gelaten voor de ABOP.

Willy Soemita, voorzitter van de KTPI zegt aan Starnieuws dat zondag de partij haar algemene ledenvergadering houdt. Volgens de Wet op Politieke Partijen moeten de structuren goedkeuring geven of een politieke organisatie deel mag nemen aan de verkiezingen. Dan zal ook de samenwerking met de ABOP in stemming worden gebracht. Het hoofdbestuur en districtscoördinatoren hebben dinsdagavond hun fiat reeds gegeven.

In feite had Brunswijk graag dat PDO zou opgaan in KTPI. Soemita zegt dat beide partijen samen optrekken, maar hun eigen identiteit hebben. "Wij kunnen niet uitgaan van de situatie van 2010, want deze is volledig veranderd. De 51 zetels zijn van het volk en op 25 mei zal worden besloten hoe de koek zal worden verdeeld. Wij moeten alle partijen waarderen, hoe klein ze ook zijn", stelt Soemita.

Advertenties