Thema's Global Money Week 2015 uitgebreid
01 Mar 2015, 16:00
foto
De Global Money Week 2014 ging van start op de Sohansingh school. Centrale bankpresident Gillmore Hoefdraad maakt op deze archieffoto kennis met de leerlingen. (Archieffoto: Raoul Lith)


Geld, sparen, dagelijks geldbeheer, ondernemen, investeren, verzekeren en pensioen zijn de thema’s voor de Global Money Week 2015. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft vorig jaar samen met Stichting Projecten voor het eerst dit evenement georganiseerd.

Wereldwijd wordt deze activiteit in de tweede week van maart georganiseerd. Het doel is om de economische en maatschappelijke participatie van 6 tot en met 18-jarigen te verhogen. Daartoe worden educatieve en interactieve activiteiten rondom geldzaken, ondernemerschap en het creëren van een duurzaam inkomen voor levensonderhoud op poten gezet. Zo’n 3 miljoen jongeren hebben vorig jaar wereldwijd deelgenomen aan de Global Money Week. 118 landen en 490 organisaties waren daarbij betrokken.

Net als vorig jaar zal de Centrale Bank samen met de Stichting Projecten weer een financiële educatie beurs opzetten. De beurs wordt van 10 tot en met 14 maart gehouden. In een persbericht laat de bank weten dat het bijbrengen van de echtheidskenmerken van geld, bordspel, denkspelen, een film over de functies van de Centrale Bank van Suriname behoren tot de activiteiten in deze week. Ook op de scholen zijn er voor 6 tot 9 jarige leerlingen evenementen gepland.

Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd worden betrokken bij geldzaken, zodat het financieel bewustzijn wordt bevorderd en kinderen op latere leeftijd verantwoorde financiële keuzes kunnen maken. Tegelijkertijd is het van belang om ouders en andere opvoeders te betrekken hierin voor zowel de bevordering van hun eigen financieel bewustzijn als het overbrengen van de juiste boodschap naar de jongeren. Volgens de bank biedt de Global Money Week daar een “uitermate goede gelegenheid” voor.
Advertenties