Medewerkers overheidscrèches willen betere behandeling
23 Feb 2015, 23:00
foto
COL-voorzitter Hugo Blanker spreekt de medewerkers van de overheidscrèches toe in het Abo-gebouw. (Foto: Raoul Lith)


Een voor allen, Allen voor een, is de leuze die gebruikt wordt door de medewerkers van de overheidscrèches die vanaf maandag de deuren gesloten houden. Zij zijn ontevreden over de manier waarop zij behandeld worden door hun werkgever, de overheid. Het personeel is aangesloten bij de Bond van Landsdienaren Crèches (BLC) en voert hiertegen strijd.

De crècheleidsters zijn door de adviseur van de bond en voorzitter van de Confederatie voor Organisatie van Landsdienaren (COL), Hugo Blanker, toegesproken in het Abo-gebouw. Blanker geeft aan dat er voornamelijk om vier hoofdpunten wordt gestreden. Het personeel wenst goed ingepast te worden in het Fiso-systeem. Blanker geeft aan dat de bond ook effectief functioneren van de twee commissie eist. Het gaat om protocollen die over opvang gaan en traumatische verschijnselen.

Volgens de vakbondsleider moet er een bestuur benoemd worden voor de Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) en ook het functioneren moet worden gemonitord. Blanker geeft aan dat ook de correcte benoeming van een vertegenwoordiger van de bond, die deel uit maakt van het bestuur, aan de orde is. Hij heeft het personeel opgeroepen vrijdag aanwezig te zijn bij een huldigingsviering van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Onder de crècheleidsters zijn er enkele leden die langer dan tien jaar geen huldiging of een vaste aanstelling hebben gekregen.

Joyce Watson, voorzitter van de BLC, zegt dat het om terechte acties gaat. Ze brengt in herinnering dat in 2013 drie crècheleidsters onheus zijn behandeld in een vermeende geval van seksueel misbruik van een kind. Ondertussen zijn de drie dames die verdacht werden van ontucht vrijgelaten. "Maar er is niemand die hen nu begeleidt voor de psychische schade die ze hebben opgelopen"

Raoul Lith
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April