Landveld: NOP gaat op in Baasa
04 Feb 2015, 04:00
foto
Hynes Landveld (rechts) en Nicolaas Priesierie schudden elkaar de hand nadat overeenstemming is bereikt dat de Nationale Ontwikkelings Partij opgaat in Baasa.


De Nationale Ontwikkelings Partij (NOP), onder leiding van Hynes Landveld, gaat met achterban op in de politieke partij Baasa. Nicolaas Priesierie, voorzitter van Baasa en Landveld zeggen dat de partijen dezelfde ideologie hebben, vandaar dat ze overeenstemming hebben bereikt.

Landveld stelt dat hij de rechtmatige voorzitter is van NOP. Hij erkent Melvin Clemens, die zegt de partij te leiden, niet. "Hij is niet eens lid en betaalt ook geen contributie. Ik erken hem niet", zegt Landveld aan Starnieuws. Clemens heeft onlangs publiekelijk bekendgemaakt dat hij de rechtmatige voorzitter is van NOP. Landveld zou in 2009 geroyeerd zijn. Hij benadrukte dat Landveld geen handelingen namens de partij mag verrichten. Hier trekt Landveld zich niets van aan.

Landveld blijft erbij dat hij de partij leidt. Hij zegt dat Baasa kan zorgdragen voor ontwikkeling van vooral de achtergestelde gebieden in het land. Hij zegt geen ambitie te hebben voor het lidmaatschap van De Nationale Assemblee, maar hij zal actief meehelpen om campagne te voeren.

Landveld zegt toestemming te hebben van zijn achterban dat NOP opgaat in Baasa. De ondersteuning van NOP, geeft een bijzondere toegevoegde waarde aan Baasa, zegt bestuurslid Johnnynas Zorgvol.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April