Diko: ANC maakt stembusafspraak met Mega Combinatie
28 Jan 2015, 12:00
foto
Linus Diko, voorzitter BP-2011


A Nyun Combinatie (ANC) heeft een goede verstandhouding met de Nationale Democratische Partij (NDP) en zal een stembusafspraak maken met de Mega Combinatie. Dit zegt de voorzitter Linus Diko van Broederschap in de Politiek 2011 (BP-2011) aan Starnieuws.

BP-2011 heeft goede gesprekken gevoerd met de voorzitter van de NDP, president Desi Bouterse. "Wij kregen twee contante zetels aangeboden, maar uiteindelijk besloten we toch met Seeka en de Plattelands Bewoners Partij een combinatie te vormen. Zo kunnen wij onze eigen kracht tonen", legt Diko uit. Hij was op de 'owru yari' bijeenkomst van de NDP op 29 december in Ocer. Op 17 januari kondigde Bouterse in Commewijne de samenwerking met BP-2011 ook aan.

Diko zegt dat de regering ondersteund wordt. Hij maakte deel uit van de A Combinatie. Assembleelid Waldi Ajaiso is topper van deze partij en zal gewoon doorgaan met de ondersteuning van de coalitie. "Wij hebben besloten de rit uit te zitten", deelt Diko mee. Hij merkt op dat ANC goede perspectieven heeft op het behalen van zetels op 25 mei. "Als wij daar niet zeker van zouden zijn, waren wij rechtstreeks met Mega Combinatie in zee gegaan", stelt Diko. Hij benadrukt dat er nog ruimte is voor samenwerking met andere partijen. "Ook de ABOP van Ronnie Brunswijk is welkom om zich aan te sluiten", zegt Diko.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April