Waterberg: Volkspresident, yu nep
25 Jan 2015, 10:00
foto
Celcius Waterberg, voorzitter van de BEP, bij de proclamatie van V7. (Foto: René Gompers)


De voorzitter van de BEP, Celcius Waterberg, zei bij de proclamatie van V7 zaterdagavond, dat de menigte niet is gekomen naar het evenement omdat er geld valt te graaien. Ook niet voor een stand up comedy. "Wij zijn hier fu demonstreer dat a kaba. Regering Bouterse/Ameerali a kaba. 25 mei take your bundle en gwe. De politicus merkte op dat president Desi Bouterse zich volkspresident noemt, maar geen enkele 'stratiman', potiman heeft een huis gebouwd. Hij noemde Bouterse een neppe volkspresident. "Volkspresident, yu nep".

Waterberg somde diverse zaken op die volgens hem niet goed zijn. Er valt veel te repareren. Hij had geen goed woord over voor de commissie Ordening Goudsector (OGS). Van hem mag manager Gerold Dompig van OGS ook naar huis. Veel mensen zijn verarmd door het optreden van de OGS, zei Waterberg. Goudzoekers worden weggehaald uit een gebied en vrienden worden ingezet op dezelfde plekken, die ook met kwik werken. Waterberg voerde aan dat ordening van de sector betekent dat je mensen mogelijkheden geeft. Ook mensen die ten onrechte grote concessies gekregen hebben, zullen worden aangepakt.

Het gehele volk is volgens de BEP voorzitter nodig om het land verder op te bouwen. Hij zei dat de halve sociale wetten die aangenomen zijn, ook gerepareerd moeten worden, ze zullen gezond gemaakt worden. Het hele volk zal genieten van de algemene ziektekosten verzekering die zal komen. Waterberg haalde net als VHP-voorzitter Chan Santokhi aan dat er rassenhaat wordt gekweekt. Hij zei dat dit een van de ergste dingen is die geïntroduceerd zijn. Waterberg merkte op dat het op 26 mei ook afgelopen is hiermee. "We sorgu dat nanga ala brada nanga sisa we bouw a kondre disi, want alasma de fanowdu. Wi o pur ing ma a no sidon na oso. Wi o gi ing wroko. Wo puru ing fu SRS maar wi o mek ing wroko, mek a sweti", zei hij doelende op Clifton Limburg die Bakana Tori verzorgd op de staatszender. Waterberg zei dat veel mensen de tweede week van de maand al 'skeer' zijn. Volgens Waterberg komt er een einde aan alle ellende op 25 mei.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April