China zal beginnen met testen van vaccin tegen Ebola
25 Dec 2014, 22:00
foto
Chinese militairen vlak voor vertrek naar Liberia. (Foto: India Times)


China heeft bekendgemaakt dat het een vaccin heeft ontwikkeld om verspreiding van het dodelijke Ebola-virus tegen te gaan. In drie West-Afrikaanse landen heeft deze ziekte aan meer dan 7.000 mensen het leven gekost.

De test van het geneesmiddel op de mens zal deze maand nog beginnen. Defensiewoordvoerder Yang Yujun heeft aan verslaggevers donderdag meegedeeld dat het vaccin ontwikkeld is door een onderzoeksteam van de Militaire Academie voor Medische Wetenschappen. Het gaat om een van de toponderzoekseenheden van het Chinese leger.

China maakt zich zorgen over economische verliezen die geleden worden in Afrika door de dodelijke ziekte. Medisch personeel van het leger is ingezet om de Ebola-dreiging in de getroffen gebieden te helpen bestrijden. Het Leger is gevraagd om een militair hospitaal op te zetten in Liberia. Ruim 160 militairen zijn vanuit Beijing vertrokken naar Liberia om de lokale overheid bij te staan. Ook naar Sierra Leone is een medisch team gezonden. Ruim 260 Chinese medische hulpverleners zijn tot nu toe door China ingezet in de getroffen gebieden. De Chinese regering is van plan het aantal op te voeren naar 1000. De hulpverleners moeten lokaal ondersteuning geven en tegelijk ook de Chinese arbeiders geruststellen, die zich in schuilplaatsen bevinden.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April